Yeni Üye
Zeytinyağlı Tokat Sarması Tarifi'nin Malzemeleri
Asma yapragi(salamura)
1 kase pirinç
1 yemek kaşığı salça
1 tane kuru soğan
Tuz
Karabiber
Pul biber
1/2 limon
Üstüne:
1/2 limon
Yarım çay bardağı kadar zeytinyagi
Zeytinyağlı Tokat Sarması Tarifi'nin Yapılışı
Yaprakların tuzdan arınması için 3-4 saat suya konulur sık sık suyu değişilir. Soğanlar yemeklik doğranıp sıvı yağda kavrulur. Salça ve sırasıyla baharatlar da eklenir. Yaprağın tuzu varsa tuz eklemesi yapmayın. Sonra yıkanmış pirinç ve 1/2 limon sıkılır. 1 su bardağı su koyup su çekene kadar pişirilir. (pilav gibi tam pişmeyecek yarım pişecek). Ocağın altını kapatıp 10 dk kadar dinlendirilir. Sonra yapraklara sarılır üzerine 1/2 limon yuvarlak kesilip dizilir. Tencerenin yarısına kadar su konulur.Çok az da zeytinyağı gezdirilir ve altını kısık bir şekilde yaklaşık 35-40 dk pişirilir. Suyunu ve pişmesini kontrol edin sarmaların miktarına bağlı olarak farklı sürede pişebilir. Soğuyunca bol limonla servis yapın. Afiyet olsun.
Asma yapragi(salamura)
1 kase pirinç
1 yemek kaşığı salça
1 tane kuru soğan
Tuz
Karabiber
Pul biber
1/2 limon
Üstüne:
1/2 limon
Yarım çay bardağı kadar zeytinyagi
Zeytinyağlı Tokat Sarması Tarifi'nin Yapılışı
Yaprakların tuzdan arınması için 3-4 saat suya konulur sık sık suyu değişilir. Soğanlar yemeklik doğranıp sıvı yağda kavrulur. Salça ve sırasıyla baharatlar da eklenir. Yaprağın tuzu varsa tuz eklemesi yapmayın. Sonra yıkanmış pirinç ve 1/2 limon sıkılır. 1 su bardağı su koyup su çekene kadar pişirilir. (pilav gibi tam pişmeyecek yarım pişecek). Ocağın altını kapatıp 10 dk kadar dinlendirilir. Sonra yapraklara sarılır üzerine 1/2 limon yuvarlak kesilip dizilir. Tencerenin yarısına kadar su konulur.Çok az da zeytinyağı gezdirilir ve altını kısık bir şekilde yaklaşık 35-40 dk pişirilir. Suyunu ve pişmesini kontrol edin sarmaların miktarına bağlı olarak farklı sürede pişebilir. Soğuyunca bol limonla servis yapın. Afiyet olsun.